Història del grup

El Grup Puig de Bonany ha organitzat diferents actes dins el municipi com són els Aniversaris, les festes de la Mare de Déu dels Àngels, Playback's o les Trobades de Dimonis. També ha col·laborat amb les diferents associacions que han duit a terme la seva festivitat dins el poble de Petra.

L'any 2003 es va fer una recopilació del que va ser el seu primer enregistrament el qual feia referència a les primeres cançons que el grup va ballar.

El desembre del 2016 el grup va presentar el seu segon treball al Teatre de Petra, treball que havia enregistrat els mesos d'estiu del mateix any. En aquest segon treball ens trobam jotes, mateixes, boleros, fandangos i copeos pròpiament tradicionals i altres jotes, boleros fets per diferents components del grup.

L'any 2020 es va enregistrar un CD amb aires nous, la gran part de cançons compostes per diferents components del grup.

El 2021 varen repetir l'experiència de l'enregistrament d'un CD. Aquesta vegada varen fer un àlbum de 2 CDs; el primer, una regravació del que va ser el primer treball del grup (1983) amb arranjaments nous. El segon, un replec de cançons tradicionals, de creació pròpia i també compostes per altres grups de Mallorca.

El grup ha aconseguit aquesta trajectòria gràcies a la gran labor encapçalada amb el ball per Maria Escolana i seguida per un grup de joves, amb l'escola de ball també per Maria Escolana, Petra Ensenyat, Catalina Riera, Francisca Eva Rodríguez i Jaume Rosselló. Amb la música per Tolo Calafat seguit per Joan Servera, Antoni Galmés i actualment Jaume Rosselló cal destacar i agrair la gran quantitat de persones de Petra i d'arreu de Mallorca que han estat membres i seguidors del Grup Puig de Bonany.

El Grup Puig de Bonany va néixer a la tardor de l'any 1980 per una curolla de cinc persones (Tomeu Calafat, Tomàs Siquier, Francisca Torres, Maria Riera i en Joan Riera, encara actiu dins l'agrupació) que volien fomentar el ball i la cultura popular de la nostra terra.

Durant aquests 40 anys d'història el grup ha organitzat i participat a ballades populars, trobades d'escoles de ball, mostres de ball... Ha realitzat actuacions arreu de Mallorca; i també diversos intercanvis, entre d'altres destacam; Dènia, Barcelona, Menorca, Múrcia, Xàbia i Pedreguer .... el Grup Puig de Bonany també ha participat en un Festival a la Península en representació de les Illes Balears, a les 12 hores de música en viu a Palma, al programa Trau Trenat, i al 971 Balears en representació del poble de Petra, al festival de música Mallorquina al Teatre Principal i també a una pel·lícula mostrant els seus millors balls.